lauantai 16. maaliskuuta 2013

Neulan alta: Kisuja

Töihin menon jälkeen on aika käsitöiden tekemiseen vähentynyt paljon. Pääsääntöisesti vain viikonloppuisin ehdin suruuttamaan ompelukoneilla ja iltaisin puikot tai koukku heiluvat hetken TV:n katselun lomassa. Jotakin valmistakin on kuitenkin tullut ja nyt jopa hetki aikaa blogata :)

Olen auttamattoman koukussa Majapuun neuloksiin. Pehmeitä, kestäviä ja kauniita, mitä muuta voi toivoa? Myös tämä kissakangas oli heti ensi näkemällä haluan -listalla. Visio oli selkeä heti muuten mustasta paidasta, mutta jossa olisi vaaleanpunapohjaisesta kissaneuloksesta etukappale. Pituuden puolesta tarvitsin noin metrin pätkän, mutta mitä tekisin koko leveydellä? Onneksi äiti pelasti ja halusi ostaa puoliksi metrin pätkän :)


Näin syntyi perusraglan mallinen - sama malli kuin ruskeassa lohikäärme paidassa - mukava käyttöpaita. Pituutta oli aluksi niin paljon kuin metrin pätkästä tuli eli mallia mekko, mutta päivän käytön jälkeen saksin noin 20cm pois pituudesta. Nyt paita on juuri sellainen kuin halusinkin :)


Etukappale on neulosta, takakappale ja hihat mustaa collegea. Pääntiellä, helmassa ja hihansuissa mustaa resoria. Paita on ompelumerkkiä lukuunottamatta ommeltu kokonaan saumurilla, helppoa ja nopeaa :)


Omasta metrin puolikkaastani riitti kangasta myös ruttu pipoon. Näin yhdessä aivan liikaa vaaleanpunaista, mutta musta takin kanssa kenties? :)

Malli: Raglanpaita Joka tyypin kaavakirja 1 ja pipo oma
Kangas: Kissaneulos Majapuu, musta college ja resori paikallisesta


2 kommenttia: