lauantai 16. maaliskuuta 2013

Puikoilta: Pitsiä ja palmikkoa


Novitan alpakka langasta on jo aiemmin valmistunut kaarrokeneuletakki, jonka "jämistä" syntyi perusneuletakki ja vieläkin lankaa jäi jäljelle. Luonnon valkoista oli himpun vajaa kolme kerää, jotka halusivat ehdottomasti pipoksi ja huiviksi. Mutta riittääkö kolme kerää? Päätin neuloa ensiksi pipon ja katsoa sitten tilannetta.


Mallia pipolle ei ollut vaan lähdin vain neulomaan. Ensimmäisellä yrityskerralla silmukoita oli aivan liikaa ja tekele sai purkutuomion. Toisella kertaa silmukoita oli jo sopivasti, mutta muutamia kertoja purin kerroksen tai pari, jotta muodostuvasta kuviosta tuli mieluinen. Jokin visio oli jo etukäteen palmikoista, mutta lopullisen mallinsa pipo sai työn edetessä. Lopputulos on muuten hyvä, mutta ehkä yhden mallikerran olisi voinut vielä tehdä kuviota, jotta piposta olisi tullut mallia lörppä joka tuntuu sopivan parhaiten päähän jossa on paksulti hiuksia :) Pipoon kului noin puolitoista kerää lankaa.

Pipon jäljiltä lankaa oli siis reilun kerän verran jäljellä, varmaa oli ettei se tulisi riittämään. Olin pongannut Ravelrystä uuden huivi mallin, jota halusin päästä kokeilemaan. Pääsinkin hyvään alkuun, mutta sitten lanka loppui. Lankaa ei enää valmisteta, joten sitä ei ollut enää saatavilla kuin muutamassa verkkokaupassa. Tilasin yhden kerän ja kuvittelin sen riittävän. Odottelin malttamattomana kerää saapuvaksi. Viihdoin kerä saapui ja pääsin jatkamaan huomatakseni langan taas loppuvan kesken.. Ja eikun tilaamaan taas uusi kerä. Vielä kolmannenkin kerran lanka loppui kesken, mutta tässä vaiheessa huivista puuttui enää muutama kerros, jotka päädyin neulomaan Woolista. Eipä tuota onneksi ulkoreunassa erota edes alpakkalangasta :) Pikainen kylpy ja pingotukseen, lopputuloksena kaunis ja pehmoinen huivi :)

Malli: Pipo oma ja huivi Rosebud Ravelrystä
Lanka: Luonnon valkoinen Novitan Luxus Alpaca ja huivin ulkoreunassa hiukan valkoista Novitan Woolia

4 kommenttia: