sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Neulan alta: Pöksyjä pojalle

Paitojen tehtailun lomassa huomasin, että myös housuista oli pahasti jäämässä lahkeet lyhyiksi. Oli siis ryhdyttävä myös housujen tekoon :)

Olin hamstrannut kaappiin jo valmiiksi joitakin kankaita, ajatuksissa juurikin housuja. Limen ja turkoosin collegen kohdalla meinasi käydä hassusti, kankaat oli ostettu yli puoli vuotta sitten ja puoli metriä kangasta alkoi jo olla aika nafti mitta mikäli housuja olisi tarkoitus käyttää pidempään. Onneksi kangasta oli leikattu reilulla kädellä, ylimääreiset sentit ja resorit pelastivat :) Kaikkien housujen lahkeisiin laitoin reilun mittaiset resorit, pysyvät paremmin paikallaan ja helpottaa talvella haalarin sekä kenkien pukemista.

Harmaat housut collegesta, joka kierrätetty aikuisen housuista. Sivusauma hyödynnetty, kuminauha vyötärölle ja tumman harmaat resorit lahkeisiin. Eteen vielä silityskuvana numero neljä ja valmista. Numero tuntui olevan mieluinen, sitä piti saada esitellä erikseen :)

Raidalliset housut joustofroteesta. En oikein tiedä mitä mieltä olen näistä valmiina, visio tuli vauva-ajan housuista, mutta en tiedä tykkäänkö kuitenkaan enää näin isolla lapsella. Noh, pirteät ovat ainakin :) Vyötäröllä kuminauha ja lahkeissa mustat resorit.


Limet housut collegesta, mukavasti natsaa resorin ja collegen värit näissä sekä turkooseissa housuissa. Paikallisessa kangaskaupassa on myynnissä saman valmistajan resoreita ja collegea samoilla värikartoilla :) Lisätty päälle taskut, isompi poika on nyt siinä iässä, että taskut ovat se juttu. Taskuihin on kiva laittaa kaikenlaista pientä tai sitten vain kävellä kädet taskuissa :) Taskuissa piristeenä pala tähtinauhaa ja oma ompelumerkki. Vyötäröllä kuminauha resorikujassa - college riitti juuri ja juuri näin reilumman mittaisiin housuihin, jotta on mahdollisimman pitkä käyttöaika - ja lahkeissa resorit.

 Samanlaiset housut kuin limet, turkoosina versiona tähtinauhaa myöten.

Vihreät housut velourista. Ihanan pehmoista ja joustavaa retrovelouria :) Vyötäröllä kuminauha ja lahkeissa vihreää resoria. Kaverilla oli taas hyvin vakava ote kuvaamiseen, mutta hämmästyttävästi jaksoi 2,5v poseerata ja kääntyilllä käskystä. Yhtään ei häirinnyt edes ympärillä juokseva pikkuveli :)


Malli: Harmaat college ja raidalliset joustofrotee housut Saimit OB 1/09, limet ja turkoosit college sekä vihreät velour housut High Jump OB 4/11
Kangas: Harmaa college kierrätettyä, raidallinen joustofrotee Marakattimarssi, vihreä velour Pompula, vihreä resori ja tähtinauhat Sampsukasta. Lime ja turkoosi college sekä tumman harmaa, musta, lime ja turkoosi resori paikallisesta. Kuminauhat ja silitettävä numero jemmoista.

10 kommenttia:

 1. Ihania perushousuja! Mulla myös olisi sama urakka edessä (: Housujen ompelu ei vain ole jostain syystä niin mieleistä minulle :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tuo huosujen ompelu kyllä ole kaikista mielenkiintoisinta puuhaa, mutta lopputulos palkitsee, nyt ei nilkat vilku lahkeista :) Vielä pitäisi jossakin välissä urakoida toinen samanlainen pinkka..

   Poista
 2. Meidän 4v tarvitsisi samanlaisen pinon. Jos joku vaan malttaisi muilta visioiltaan tarttua siihen hommaan. Ihanan värisuoran sait kyllä aikaiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Housut on kyllä aika peruskauraa. Taskuilla, koristenauhoilla ja silitysmerkeillä saa hiukan ilmettä ja voisihan sitä villimmäksikin heittäytyä ;)

   Poista
 3. Housupula alkaa vaivata täälläkin...tykkään erityisesti nuista turkooseista ja vihreistä pökistä! Mulla onkin tuo kaava lojunut piirrettynä useaamman tovin, mutten ole saanut vielä kokeiltua sitä...josko näiden innostamana saisi aikaiseksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän hoikkelille nuo High Jumpit ovat olleet paremmat kuin Saimit, malli jotenkin istuu paremmin. Kaikkiin olen lisännyt lahkeisiin ja vyötärölle pituutta, enemmän tai vähemmän :)

   Poista
 4. Reipasta ompelua, itsellä tuo liukuhihnatyö ei meinaa onnistua, on niin tylsää. Mutta kivoja housuja tuli! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tuo liukuhihnatyö kovin mielekästä ole. Itselläni on aina valmiiksi leikattua monia eri projekteja, joita sitten ompelen saumurin lankojen värin mukaan. Näitäkään ei siis ole tehty kaikkia putkessa vaan väliin on mahtunut paitaa ja vaatetta itsellekin, ei tule niin tylsäksi päästellä vain housujen saumoja ;)

   Poista
 5. Kivan pirteitä housuja, etenkin nuo raidalliset iskee täällä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Hassua, että juuri nuo raidalliset on itselle juuri se kysymysmerkki, tykkäänkö vai en :D

   Poista