sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Neulan alta: Mix-and-match paitoja pojille

Isomman pojan vaatekaapista uupui kivannäköisiä ja mallisia paitoja arki käyttöön, varsinkin nyt kun on pojat ovat lähdössä päiväkotiin pitää paitoja löytyä reilusti kaapista, jotta pyykinpesun voi keskittää viikonloppuun. En tykkää tehdä paitaa kokonaan samasta kankaasta ja siitä se ajatus sitten lähtikin paidoista joissa on mix-and-match tyyppisesti yhdistetty eri kankaita ja resoreita. Tässä on ensimmäinen satsi ja lisää on valmistumassa, tosin nyt hiljaisempaa tahtia kun en ehdi enää ommella niin usein kuin kotona ollessa.


Kaikissa paidossa perusmallina on OB:n More Grey 4/11 98cm, pituutta helmaan ja hihaan leikelty pitkälti sen mukaan kuinka paljon kangasta oli käytettävissä. Heppapaidan arvion pituuden osalta 104cm ja leveydestä 98cm, muut kokoa kapeahko 98cm. Kaikki muut paitsi heppapaita leikattu ilman saumanvaroja, pääntiet leikattu aavistuksen pienemmiksi. Kaikissa helma käännetty ja resorit ommeltu renkaana niin hihansuihin kuin pääntiellekin, jotenkin tuntuu että resori joustaa näin paremmin on lapsen mukavampi pukea päälle.


Vasemman puolimmainen paita: heppakangas hamstereista, tähtitrikoo Royalkestoilta, vihreä trikoo jemmoista ja musta-valko raitaresori paikallisesta. Oikean puolimmainen paita: bambi trikoo Lasten taikamaasta, musta-valko raitatrikoo jemmoista, musta trikoo vanhasta t-paidasta - uskalsin laittaa mustan takakappaaleen muuten vaaleapohjaiseen paitaan, koska tämä t-paita on pesty jo moneen kertaan, joten tuskin päästää enää väriä - ja musta resori paikallisesta - tämän resorin värin päästäminen huolestuttaa enemmän.. -

Paidat tehtiin isoveljen käyttöön, mutta pikkuveli halusi myös avustaa kuvauksissa ja sai toisen apinapaidan päälleen. Eipä tuo hänellekään kovin iso ole :) Apinapaidoissa tuplahihat.


Apinatrikoot Eurokankaasta, raidallinen turkoosi ja lime trikoo hamstereista, turkoosi resori paikallisesta, ruskea trikoo ja resori kierrätetystä poolopaidastani.

4 kommenttia:

 1. Hienoja, kivasti yhdistelty kankaita! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tuli omastakin mielestä kivoja näin yhdistelemällä :)

   Poista
 2. Kiva idea ja etenkin tuossa raidalliset hihat-bambi etuosa on ihan mahtava yhdistelmä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Musta-valkoinen värimaailma maustettuna vihreällä toimii kivasti :)

   Poista