sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Neulan alta: Soulbirdiä kesä mielellä

Tämä soulbird kangas oli taas sellainen pakko-saada ostos, punainen oli ehdoton ykkösvalinta ja harmaakin jäi hiukan kutkuttelemaan. Kuitenkin pitäisi alkaa miettiä kuinka monta paitaa/tunikaa/mekkoa nainen oikeasti tarvitsee? Siispä jos nyt jatkossa koittaisi pitäytyä yksi värivariaatio/kuosi niin voisi ehkä joskus ehtiä käyttämään kaikkia vaatteita:) Usein käy niinkin, että ne on ne muutamat harvat vaatteet joista tulee lemppareita ja ne sitten käytetään puhki - ja sitten harmitellaan miksen tehnyt/ostanut toista samanlaista:D -.

Mallina pohjalla tässä on jostakin muutaman vuoden takaisesta englanninkielisestä Burdasta otettu tunika, lehti on jo palautunut kymmenkunnan muun lehden kanssa kirjastoon ja enpä sitten ollut merkinnyt kaavaan mistä numerosta se on piirretty.. Malli on kuitenkin aika peruskauraa, pitkähihainen tunika kahdella eri helman pituuden variaatiolla.

Omasta versiostani tein mekkomittaisen, niin pitkän kuin kangasta riitti ja lyhythihaisen kesää ajatellen. Aluksi suunnitelma oli rypytys toiseen sivuun helmaan, rypytys olkapäille ja nappihalkio neppareilla eteen. Olkapäiden rypytyksestä luovuin, ettei tulisi liikaa rypytystä, mutta sattumusten kautta kävikin niin että lopulta niitä ryppyjä tuli olkapäille mutta ei helmaan. Mallissa oli siis minulle aivan liian iso olkalinja, joka jäi pönköttämään hurjasti. Hihoja ratkoessani mieleeni pulpahti ajatus uudestaan olkapään rypytyksestä, joten pienensinkin olkalinjaa vain etu- ja takakappaleesta, hihakappaleiden olkaosuudesta rypytin ylimääräisen mitan. Lopputuloksessa mietin kyllä, että ehkä rypytys ei ole paras valinta ihmisellä jolla on hartiat omasta takaa, mutta antaa kivan tyttömäisen säväyksen.


Edessä pääntiellä on elämäni ensimmäinen nappihalkio - jälleen kerran mainio idea kokeilla jotakin uuttaa johonkin ihanaan kankaaseen... - , jonka tekeminen onnistui yllättävän hyvin ja jopa lopputulos oli kelpasi itselle ilman mutruilua:) Nappihalkion sisäosa on punaista trikoota ja pääntie on kantattu mustalla resorilla. Halkio näkyy kuvissa hieman heikosti, mutta päädyin neppareiden sijaan punaisiin pieniin nappeihin. Ensimmäinen nepparikokeilu siis siirtyi vielä tulevaisuuteen;)

Mekon kangas on jerseytä; luomupuuvillaa ja aavistus lycraa. Aivan mahdottoman pehmoista ja kuitenkin napakkaa sekä todella mukavan tuntuista päällä:)

Malli: Burda
Kangas: Soulbird jersey Ikasyr, musta resori paikallisesta, punainen trikoo hamstereista ja punaiset napit jemmoista (loput samaisista napeista joita oli tässä neulejakussa)

2 kommenttia:

  1. Onpa herkullinen kangas. Värit sopii sulle hyvin. Ihana mekko =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) Tässä on kyllä lemppariainesta, kesää odotellessa;)

      Poista