sunnuntai 25. elokuuta 2013

Neulan alta: Otos kesän tuotoksia

Kesän aikana valmistuneet vaatteet ovat menneet suoraan käyttöön ja harvakseltaan ollut aikaa kuvata. Suurin osa on ollut ihan perusvaatetta itselle, tässä muutamia kuvia.Saumanvara -ompeluryhmän Savaway -haaste toukokuulta, kirahvitrikoon tarjosi Ikasyr. Kangas ei ollut sitä ominta, enkä oikein nähnyt poikienkaan vaatteena. Lopulta kankaasta tuli toppi ja pikkuhousut. Kangas olikin mitä loistavinta tähän tarkoitukseen, pehmeää ja napakkaa.

Malli: Toppi oma ja pikkuhousut jostakin OB:sta
Kangas: Ikasyr


Ohuesta viskoositrikoosta pitkä tunika. Pikkuisen pelotti miten tulee kestämään käyttöä, mutta kangas oli sen verran pirteää että otin riskin. Toistaiseksi on kestänyt hyvin, helman tikkaus vaan tuppaa jostain syystä katkeilemaan..

Malli: Oma
Kangas: Eurokangas


Punainen mekko miehen veljen häihin. Aloitin itseasiassa ensin kaksi muuta mekkoa, jotka makaavat nyt ufolaatikossa odottamssa inspiraatiota erinäisten ongelmien vuoksi.. Tästä tuli loppujen lopuksi kiva. Suorahko malli, jossa yläreuna taitettu pitkältä kaksin kerroin ja laskeutuu hivenen putousmaisesti edessä. Kangas erittäin ohutta ja laskeutuvaa.

Malli: Oma, summissa saksittu
Kangas: Paikallisesta kangasmyynnistä 1e/metri hintaan, puuvillaa?


Kovahkosta ja joustavasta kankaasta housut toimistolle. Edessä lyhyt vetoketju.

Malli: Jalostettu OB:n leggareista Treviso 2/11
Kangas: Paikallisesta kangasmyynnistä 1e/metri hintaan, sekoitetta


Pitkä maximekko mustasta ohuehkosta neuloksesta. Ihastuin tähän yläosan malliin kesän aikaan ja sillä sitten tulikin tehtyä mooonta mekkoa, tunikaa ja toppia :) Tämä mekko yhdistettyinä nahkaisiin sandaaleihin oli yksi kesän lempiasuista.

Malli: Oma
Kangas: Paikallisesta kangasmyynnistä 1e/metri hintaan, puuvillaa

Tämä kuosi herätti mielenkiinnon jo kuosikilpailun aikana, itse kankaan nähtyäni fiilikset olivat aika kahtiajakoiset, toisaalta pidin ja toisaalta en pitänyt. Ostin kuitenkin puolen metrin täsmäpalan, ajatuksissa tehdä toppi. Kangas riittikin mekkoon ja vaatteena kangas oli yllättävän mieluinen. Malli on samalta pohjalta jalostettua kuin aiemmissa, mutta tässä ensimmäisen kirahvitopin tyyliin spaghettiolkaimet. Takana ylhäällä on leveä napakka kuminauha ja yläreunassa lenkit, johon olkaimet voi pujottaa. Mallia voisi siis muokata joko niskantaakse sidottavaksi tai tavallisiksi olkaimiksi.

Malli: Oma
Kangas: Kaakeli -trikoo Majapuulta, resori paikallisesta


Kaakeli trikoon jämistä hiuspanta. Kuminauhasta napakasti päänymärystä vastaava pätkä, trikoosta hieman pidempi putkeksi ommeltu suikale, kuminauha sisään ja valmista! Näitä täytyy tehdä lisää, oiva tapa käyttää jämäsuikaleita :)


Viskoositrikoosta jälleen samaisella pohjalla mekko. Pään- ja kädentiet on käännetty framilonin avulla. Siksakilla framilon nurjalle, ei varsinaista kiristystä, mutta napakasti jotta ei veny ommellessa. Reunat taitettu nurjalle ja kapeasiksak tikkaus päälle. Kiristyy käännettäessä juuri sopivasti. Helppo ja kiva tapa huolitella :)

Malli: Oma
Kangas: Hamstreista

Ompelin jo talvella samaisesta kuosista mekon, tosin materiaali oli tuolloin merinovilla. Musta, valkoinen ja tähdet vain toimii. Voi kun tätä tulisi talveksi merinovillana lisää :) Hupparin pohjamallina se sama tuttu kuin esimerkiksi täällä. Pituutta reilusti, jotta kelpaa alkusyksystä takin korvikkeena. Tämä on ollut kovassa käytössä valmistumisesta asti :)

Malli: City/Casual Cardi OB 5/12
Kangas: Tähtineulos Majapuu, resori ja vetoketju paikallisesta


Vihreä ei ole minun juttu, ei yhtään. Jostain kumman syystä tämä omppukangas lähti silti mukaan Noshin myyjäisten alelaarista. Halpa hinta, kiva materiaali? Resoria ei useamman yrityksen jälkeen löytynyt täysin samaa sävyä - tulipahan kartutettua vihreää valikoimaa kolmella eri vihreän sävyllä.. -, joten tähän oli tyytyminen. Kuvia ottaessa huomasin myös, että helman resori kaipaa hieman kiristämistä. Resori oli sen verran lörpömpää ettei normaali helmaresorin mitta käynyt tähän. Muuten oikein kiva, varsinkin vihreäksi :) Tätä jäi vielä reilu pala jäljelle, ehkäpä pojatkin saavat omat omppuhupparinsa?

Malli: City/Casual Cardi OB 5/12
Kangas: Omppuvelour Nosh, resori ja vetoketju paikallisesta

4 kommenttia: