sunnuntai 18. elokuuta 2013

Neulan alta: Ompeluhaasteen tulokset

Kesä on vierähtänyt vauhdilla töissä ja viikonloppuna vapaa-ajan riennoissa. Ihan huomaamatta on bloginkin puolella ollut kolme kuukautta hiljaiseloa. Ompelukoneella ja puikoilla ei onneksi ole ollut niin hiljaista, kesän aikana on syntynyt yhtä sun toista. Aloitetaan nyt kuitenkin tuoreimmaista, perjantain ompeluryhmän ompeluhaasteesta.

 

Pikaisena yhteenvetona pohjustus sille, miltä pohjalta homma lähti liikkeelle: Halukkaat saivat ostaa yllätyspussin, jonka tarjosi tällä kertaa Paapii. Pussista tulisi löytymään yllätyksenä jotakin kangasta, josta tulisi ommella jotakin. Paketin sai aukaista perjantaina klo 8, suunnitelmia tehdä päivän aikana, mutta varsinainen leikkaus ja ompelu tehtiin klo 21-23 välillä. Itsellä meni perjantaina työpäivä hiukan pitkäksi ja lisäksi piti täyttää pojalle synttärikakkua seuraavalle päivälle. Lähtötilanne oli siis klo 21, saumurissa ja ompelukoneessa mustat langat ja kädessä pala aita -kangasta. Ei niin mitään käsitystä mitä kankaasta tulisi syntymään. Aloituskuvaa varten kaivelin kaapista sinistä ja valkoista trikoota sekä framilonia. Siltä pohjalta lähdin miettimään mitä tekisin, mallailin kangasta päälle peilin edessä ja pyörittelin kankaita lattialla. Mitään ideaa ei oikein ottanut syntyäkseen, huomautetaan tässä välissä etten itse olisi ostanut kyseistä kangasta ja vielä vähiten sinistä, sininen ei vain ole minun juttu. Onneksi kaapissa kuitenkin oli sinisävyisiä kankaita poikien vaatteita varten ja riivin niitä vielä lisää lattialle. 


Klo 21.30 istuin edelleen lattialla kankaiden keskellä ja koneissa oli mustat langat. Sitten ajatus pikkuhiljaa lähti syntymään ja aloin leikkoa summassa kankaista pitkiä suikaleita, osa kapeampia ja osa leveämpi. Surauttelin suikaleet yhteen, helma oli syntynyt. Yläosaan käytin omaa topin yläosakaavaa (jolla olen kesän aikana tehnyt useampia vaatteita, näistä tulee kuvaa myöhemmin). Rinnan alle saumaan framilonia ja kappaleet yhteen. Pään- ja kädenteiden kääntäminen framilonilla sekä helmaan kuminauha ja pussihelmainen toppi oli valmis. Pikkuisen meni yliajalle, valmista tuli klo 23.30, kostautui etten ehtinyt yhtään valmistautumaan etukäteen. Rinnan alta jouduin vielä hiukan kiristämään, mutta muuten tulos oli ihan kiva. Värimaailma on edelleen vähän omalta mukavuusalueelta pois, enkä ole ihan varma saako pussihelma näyttämään topin äitiyspaidalta. Eiköhän tätä joskus tule käytettyä :)


Sovituskuva heti haasteen jälkeen ompeluhuoneessa peilin edessä puhelimella napsaistu, ei siis parhaitan laatua. Ja kuvasta poiketen tarkoitus käyttää toppina, ei minimekkona:)

Malli: Oma ja summissa saksittu
Kankaat: Sininen aita Paapii, sininen tähti Royalkestot, sininen trikoo Majapuu, tumman sininen ja valkoinen trikoo jemmoista, framilon ja kuminauha paikallisesta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti