torstai 1. toukokuuta 2014

Balinor

Harvoin ompelen miehelle, mies kun on T-paita ja verkkarit tai farkut eläjä. Syksyllä tuli kuitenkin tarve takille, kun 6 vuotta vanha toppatakki alkoi olemaan hajoamispisteessä. Kaupoista on hankala löytää mieleistä takkia, pitää olla aikalailla kokonaan musta ja kevyehkö päällä. Lisäksi kaikissa yläosan vaatteissa on aina ongelmana pituus, miehellä on pitkä selkä ja tykkää kuitenkin reilun mittaisista vaatteista. Ehdotin sitten rohkeasti, että mitäpä jos minä tekisin sinulle takin? Sainkin myöntyvän vastauksen ja ei kun kankaita hankkimaan :)

Takki on tehty hupparikaavan pohjilta, pituutta lisätty reilusti ja huppuakin isonnettu. Päällinen on paksua collegea, sisällä on kevyt tikkivuori. Helmassa ja hihansuissa on resori sekä hupussa nyöri. Edessä on hupparitaskut ja sisäpuolella pieni povitasku. Selässä takana on kangasvärillä painettu keltti symboli, symboli kuuluu Merlinin isälle Balinorille.

Takki on aivan miehen tyylinen ja olikin innoissaan siitä, mikä nosti hymyn ompelijan huulille. Mikään ei ole parempaa kuin saada joku ilahdetettua omin käsin tekemällään tuotoksella :) Takki oli kovassa käytössä talvella, täytyy varmaan tehdä ensi syksynä toinen samanlainen :)

Ei muuten aina ole kovin halpaa tehdä itse vaatteita. miehen reilunkokoiseen takkiin menee yllättävän paljon kangasta ja lisäksi kaikki muu ylimääräinen siihen päälle. Tällekin takille tuli yli 50e hintaa, mutta olipahan mieleinen, uniikki ja kesti hyvin käyttöä. Taidettiin sitä kuitenkin halvemmalla päästä, kun jos olisi vastaavan kaupasta ostanut :)

Malli: Joka tyypin kaavakirja
Kangas: Kangasväri Sinellistä, kankaat ja muut tarvikkeet paikallisesta

P.S. Koska kirjoitettavaa olisi käsitöihin liittymättömistä asioista, enkä halua sotkea tämän blogin linjaa, perustin rinnalle toisen blogin. Tervetuloa lukemaan myös sitä :) Gaianara´s diary

1 kommentti:

  1. Hieno hupparitakki, parasta että pääsee käyttöön ja käyttäjä mielissään:)

    VastaaPoista