torstai 1. toukokuuta 2014

Hiljaisuudesta huolimatta meillä surisee

Työt vieneet paljon aikaa rakkaalta harrastukselta ja blogin päivittäminen on sen myötä jäänyt pitkäksi aikaa. Pitkät työpäivät (matkoineen 10-14h) vievät mehut niin ettei iltaisin enää useinkaan jaksa ompelukoneen ääreen istahtaa. Viikonloppuisin ja pidemmillä vapailla tulee ommeltua enemmän, ompelen sitkeästi edelleen valtaosan poikien vaatteista itse. Tuotokset ovat enimmäkseen ihan perusvaatteita, jotka menevät heti käyttöön.

Tässä pieni otos vaatteista, jotka on ommeltua viimeisimmän päivityksen jälkeen ja ovat ehtineet käydä linssin edessä.

Viime syksyltä setti pienemmälle, ruskeat velourhousut ja raidallinen trikoopaita. 

Malli: Housut High Jump OB 4/11 ja paita Pekka OB 4/08 (mittasuhteita muokattu)
Kangas: Velour ja ruskea resori paikallisesta, raidallinen trikoo Majapuu sekä nepparit Lidlistä (en suosittele, aivan kamalia laittaa paikalleen niin että varmasti pysyvät).
Viime syksyltä vaatetta myös isomalle, joustogollece housut ja kettupaita. Housuihin painettu pari tähteä ja lisätty taskut sivusaumoihin. Vyötäröllä kuminauha ja nyöri.

Malli: Housut High Jump OB 4/11 ja paita Pekka OB 4/08 (mittasuhteita muokattu)
Kangas: Joustocollege ja resorit paikallisesta, kettutrikoo Eurokangas, nyöri kirppikseltä ja kangasväri Sinellistä.


Tämäkin paita samasta satsista viime syksyltä. Poika tykkäsi, mutta minä en ollut niin varma.. Liikennemerkki trikoota ei ollut kuin etukappaleisiin ja hihoihin, eikä kaapissa ollut valkoista trikoota. Leikkelin sitten oranssia trikoota, joka näytti valmiissa paidassa omituiselta. Maalailin vapaalla kädellä taakse liikennevalot, mutta enpä tiedä auttoiko tuo nyt mitään..

Malli: Paita Pekka OB 4/08 (mittasuhteita muokattu)
Kangas: Trikoot hamstereista, oranssi resori Majapuulta ja kangasvärit Sinellistä.


Helmikuussa Facebook ompeluryhmä johon kuulun tempaisi hyvällä asialla ja järjesti huutokaupan, jonka tuotto meni lyhentämättömänä Sylva ry:lle. Huutokaupassa oli mitä kauneimpia luomuksia kaupan, itse surautin pikaisesti mukaan tämän hamosen. Hame on velouria, edessä koriste mustasta glitter silityskalvosta ja helmassa pitsiä. Hieman hirvitti, kun tämän huusi itselleen ompelijatar, jonka luomuksia käyn ihailemassa hänen blogissaan. Toivottavasti hän ei tarkastele saumoja kovin tarkasti ja tuo silityskalvo pysyy kiinni..

Malli: Oma, summissa saksittu
Kangas: Velour ja pitsi paikallisesta, resorista ei muistikuvaa ja silityskalvo nekut.fi:stä
 


Nämä housut ja paidat ovat tältä keväältä. Kummaltakin pojista oli jäänyt pieneksi housuja ja isommalta itseasiassa hajosi useammat viikoittain käytössä olleet housut. Siirrettiin sitten pienemmälle joitakin housuja ja tein isommalle muutamat tilalle. Näitä pitäisi itseasiassa tehdä vieläkin muutamat lisää, mutta taitaa olla shortsiaika välissä? :) Kaikissa housuissa vyötäröllä kuminauha ja nyöri, sinisissä ja mustissa taskut sivusaumassa, harmaissa päälle ommellut taskut (kierrätettyjen housujen sivusauma säilytetty). Kaikissa housuissa on jokin kuvio; sinisissä painettu hertta-ruutu-pata-risti -kuvio, mustissa hopeisia tähtiä ja salamoita, harmaissa silituskalvoista leikattu otus. T-paitoja oli kyllä riittävästi, vaikka siirsin niitäkin isommalta pienemmälle, mutta oli vain niin kivat kuosit - se kuuluisa selitys :D Äiti taisi tykätä enemmän tuosta hattarakekkeristä ja poika itse aarrekartasta :)

Malli: Housut High Jump OB 4/11 ja paita Pekka OB 4/08 (mittasuhteita muokattu)
Kangas: Sinisten ja harmaiden housujen college uudet aikuisten housut, mustat housut joustocollegea paikallisesta. Nyörit äidiltä perittyjä tai kirpparilta, kangasvärit musta Sinelli ja hopea Emo-tuotanto, silityskalvot Pikkupiltti. Hattarakekkerit trikoo Viljamin Puoti ja aarrekartta trikoo Mussukat. Resoreista ei muistikuvaa.


Sokerina pohjalla vielä kummitytölle synttärilahjaksi mekko. Tein itselle tästä kankaasta tunikan talvella ja nyt jämät pääsivät hyötykäyttöön. Kuvassa erottuu hieman huonosti, mutta edessä on mustasta glitter silityskalvosta leikattu kruunu ja sydämiä.

Malli: OB, jonka numeroa en juuri muista..
Kangas: Euokankaan palalaari, resori Fabriina ja silityskavo nekut.fi:stä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti