keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Neulan alta: Tähtipaitoja


Malli: muokattu rankalla kädellä jostakin Ottobren kaavasta
Kangas: Lime tähtikangas (luonnossa limen vihreä, eikä noin oliivin sävyinen kuin kuvassa) Tenavakulmasta, yksivärinen lime Kangashamstereista Harjun trikoota, turkoosi tähtikangas LiandLon Lasten Taikamaasta, yksivärinen turkoosi Royal-tuotteesta ja resorit Kankaisesta

Ihastuin näihin tähtitrikoisiin heti ja pakkohan niitä oli tilata heti pikkupätkät. Ensimmäiseksi kankaat päätyivät paidan etukappaleiksi, tarkoitus olisi vielä tehdä ainakin pipoa ja hupun vuorta. Ja ainakin mustaa kangasta pitäisi vielä saada:)

Paidat ovat noin kokoa 98cm, kaava ollut alunperin 92cm, mutta muokattu niin rankasti ettei alkuperäisestä taida olla kun kädentien osuudet jäljellä. Pienempi poika käyttää normaalisti kokoa 80-86cm, tämä paita onkin selvästi hieman iso. Isompi poika taas käyttää paidoissa kokoa 92cm ja paita oli sopivasti reilu.

Paitojen ompelu suijui muuten hienosti, mutta voihan kaksoisneula! Turkoosi ommeltu Prymin 4,0/75 neulalla, alkuun sujui hienosti, pikkuisen pullistui tikkien väli, mutta sitten alkoi tulla hyppytikkiä.. Jotenkuten muutamaan otteeseen kahteen kertaan ommellen sain tikattua paidan ja jälki oli siedettävä. Limen kanssa ei sitten tullutkaan enää mitään, toinen tikki oli täynnä piiitkiä hyppytikkejä. En tiedä mikä tuli, kun aikasemmin tuli ihan hyvää jälkeä ja nyt pelkkää hyppytikkiä, kireyden säädöistä ei ollut apua, vasta kun tikin pisto oli 2:ssa jäivät hyppytikit pois, mutta sitten tikkien väli pullistui jo todella pahasti. Vaihdoin neulan Prymin 2,5/80 kaksoineulaan ja heti helpotti, toinen neula on nyt jemmattu laatikon pohjalle piemeyteen.. Nuo kaksoineulat on kyllä niin henkimaailman juttuja, joskus tulee siistiä jälkeä, joskus ihan kauheaa.. Suosituksia otetaan vastaan, mikä kaksoineula olisi paras juuri näiden trikoiden kanssa:)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti