sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Neulan alta: Palloja tissipaidassa

Olin tulostanut OE-tissiksen kaavat A4:lle jo pitkän aikaa sitten ja leikellytkin palaset erilleen, mutta se kokoaminen.. Noh, muutaman kerran vilkaissut ja työntänyt takaisin laatikkoon. Halusin kuitenkin päästä kokeilemaan mallia, joten toissa viikonloppuna miehen ja lasten ollessa mummolassa päätin - saadasseni tovin omaa rauhaa - tarttua kaavanpalasiin. Pähkäilin ja pyörittelin, helman sain kasaan ja hihankin, mutta muut kappaleet eivät vain asettuneet yhteen. Jotenkin sain piirreltyä palasten ja valmiiden vaatteiden perusteella syntyneen mielikuvan mukaiset kappaleet. Vyötärökaitale oli suhteettoman leveä, samoin kuin helma. Olisihan helman voinut toki rypyttää, mutta todennäköisesti tunikasta olisi tullut enemmän äitiyspaitaa muistuttava päälläni niillä rypyillä. Myös hihan kaava oli jotenkin omituinen, senkin joutui vähän piirtelemään uusiksi. En tiedä kuinka paljon kaavoissa on alkuperäistä jäljellä, mutta tissiksen "henki" lienee säilynyt. Pääsin kokeilemaan ensimmäistä versiota ja muutamasta kerrasta viisastuneena, päätin että nyt on kyllä sellainen viritelmä kyseessä että tähän ei mitään kivaa kangasta tuhlata ja valitsin kaapista kaamea likaisen luonnonvalkoista trikoota. Ensimmäisestä versiostakin tuli ihan hyvä, yläosaa lyhentäisin jatkossa jättäen kuitenkin rinnan alle edelleen yhtä paljon tilaa. Kietaisuosa asettui parhaiten rinnan ylitse, mutta halusin sen mielummin menevän ikäänkuin rintojen välistä tai hiukan alta, joten etukappaleita saisi muokata jonkin verran. Ensimmäinen versio odottelee nyt jatkokäsittelyä, onnistui malliltaan kuitenkin niin hyvin ja sainkin vision mitä sille teen, palataan siihen jahka - joskus - valmistuu.



Tässä kuitenkin tissis nro2, jonka surauttelin tänään kasaan isomman pojan ollessa isin kanssa pulkkamäessä ja pienemmän nukkuessa. Kaapissa oli metrin pätkä sinistä melko vähän joustavaa pallo trikoota. Leikkelin muokatut kappaleet ja kangasta oli sen verran naftisti että jouduin tekemään sauman hihojen takaosaan - näkyy alla olevassa pikkukuvassa - , eipä tuo paljon sieltä mihkään näy ja kuitenkin paremman näköinen kuin jos hihat olisi tehnyt eri kankaasta. Ommellessani kietaisuosia vyötärökaiteleeseen jouduin purkamaan tekeleen kerran, jolloin saksin vahingossa kaitaleesta palan pois ja kaitale kaventui reilusti toisen rinnan alta, tämä ei onneksi näy käytössä kun tuo kaitale painuu pitkälti tuonne rintavarustuksen alle. Uuteen kun ei enää kangasta ollut, enkä halunnut eri väristä kaitaletta. Pääntie ja kietaisuosat on ihan vain kantattu mustalla resorilla ja tuntuvat olevan riittävän napakat. Kietaisuosat pistelin muutamalla pistolla käsin kiinni toisiinsa kanttauksien risteyskohdasta, välttääkseni vahinko vilautuksia:)

Tästä tuli jo paremman mallinen, kietaisuosat menevät hiukan ryttyyn edestä, mutta en tiedä oikein ärsyttääkö se vai pidänkö sen tuomasta särmästä? Käyttöön menee ehdottomasti ja tämän mallisia täytyy tehdä lisää. Siitä kiva malli, kun usein paidoissa, tunikoissa ja mekoissa on se ongelma että jää mahan kohdalta yhtä kauas kehosta kun rinnan korkein kohta on - mikä saa tietysti näyttämään kiitettävän paksulta -, niin tässä mallissa on oma tilansa isommallekin rintavarustukselle:)

Malli: OE-tissis mukaelma
Kangas: Pallotrikoo hamstereista ja musta resori paikallisesta

4 kommenttia: