tiistai 22. tammikuuta 2013

Neulan alta: Äidin ja poikien samistelu ketut



Olin ihastellut jo aiemmin tästä kettukankaasta tehtyjä vaatteita, mutta valitettavasti kangasta ei ollut enää myynnissä. Kun sitten kuulin että kangasta on taas tehty lisää, oli sitä pakko tilata heti. Tilasin aluksi vain metrin, suunnittelin itselleni tunika mittaista t-paitaa, mutta sitten halusin pojillekin tästä paidat, joten vielä toinen metri oli kotiutettava. Vielä kutkuttaisi se keltapohjainenkin versio omaan paitaan, on vaan ollut niiiin paljon kivoja kankaita tässä lähiaikoina, joita on ollut pakko saada:D 

Oma tunika on tehty omalla mallilla, oli muuten sitten taas tosi hyvä idea kokeilla uutta mallia kivalle kankaalle, mutta kun en jaksa tehdä niitä koekappaleita.. Tunika on raglan mallinen ja levenee hiukan helmaa kohden. Ensimmäisessä sovituksessa tunika oli raglansaumojen kohdalta aivan liian iso ja tönkötti ulospäin, myös vyötärön kohta oli turhan väljä. Vyötärö korjaantui yhdellä uudelleen saumuroinnilla, mutta yläosa tuottikin sitten enemmän päänvaivaa. Noin kymmenkuntaa sovitus ja korjaus kertaa ja lopulta tunika on suurinpiirtein istuva. Raglan sauma istuu nyt suht hyvin, kainalossa on ihan hiukan ryppyä. Joustavampi kangas olisi ollut armollisempi, tämä kangas kun ei paljoa jousta. Malli joutunee ainakin tuon raglansauman osalta jatkokehitykseen:) Ja hihoista tuli t-paidan sijaan sittenkin 3/4 mittaiset:)



Pojille paidat jo tutuksi tulleella OB:n raglan mallilla. Hihansuissa on resoina samaista kangasta kaksinkertaisena ja aavistuksen hihansuuta kohden kaveten. Pääntie kantattu resorilla, nyt uskaltauduin ensimmäistä kertaa kanttaamaan kolminkertaisena. Olen aiemmin pelännyt ettei pysy hyvänä käytössä, mutta nyt rupesi ärsyttämään kun tuosta nelinkertaisesta tulee niin paksu. Näistä tuli mukavan ohkaiset ja tuntuivat hyviltä, toivottavasti sisäpuolella oleva resorin reuna pysyy siistinä..


Farkut on kierrätetty naisten farkkuleggareista, mukavan ohutta ja pehmeää lasten vaatteisiin. Toiset leggarit on ostettu kirpparilta tähän tarkoitukseen ja toiset on omat vanhat, joita koitin aiemmin huonolla menestyksellä pienentää, ei vain saanut istuviksi.. Leggareista hyödynnetty sivusaumat. Mallina housuissa on OB:n Saimi, jota jouduin kyllä muokkamaan varsinkin isomman housuissa reilusti. Yhteiskuvassa housut ensimmäisenä versiona, sen jälkeen lyhensin kummastakin lahkeita ja pienensin isomman pojan housuista yläosaa reilusti. Hassua, että kummatkin on tehty koolla 98cm, mutta isomman housuja piti pienentää:) Vaikutusta on toki silläkin, että pienempi on vielä vaippapeppu:)


Farkuissa on ylhäällä vyötäröllä ja lahkeissa resorit, aavistuksen normaali vaatetus resoria kovempaa jota löytyi kaapista. Edessä ja takana päälle ommellut taskut, etutaskun reunassa ja takataskussa koristeena pätkä kettunauhaa. Tuli ihan kivat farkut, vaikka isomman housut roikkuivat aluksi aivan muodottomina päällä. Poikien kuvissa farkut muokkauksen jälkeen, pienemmällä vielä vähän reilummin kasvuvaraa:)



Malli: Oma tunika omalla mallilla, poikien paidat More Grey OB 4/11 ja farkut Saimi OB 1/09
Kangas: Nosh Organics PaaPii Fox Lasten Taikamaasta, farkku kierrätettyä, paitojen musta resori paikallisesta, farkkujen musta resori jemmasta ja kettunauhat Sampsukalta

4 kommenttia:

  1. Kivoja! Tää on kyllä huippukangas! Harmi vaan että mulla ainaki lähti väriä pesuissa ja nukkaantui himpun...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Esipesin nämä, huuhteluvedestä en tiedä mutta ainakin kangas on vielä todella tumman ruskea eikä nukkaa ole pinnassa. Toivottavasti pysyisi hyvänä, sen verran kiva kangas ja kuitenkin maksoi ihan kiitettävästä:)

      Poista
  2. Todella kivat samistelu asut. Kuosi sopii teille kaikille erinomaisesti.

    VastaaPoista