lauantai 12. tammikuuta 2013

Neulan alta: GRÄYH!


Malli: Sekoitus monesta kaavasta
Kangas: Pallo- ja lohikäärmeneulokset Majapuu, musta college ja resori paikallisesta, trikoot ja vetoketju jemmoista sekä mustaa kangasväriä Sinellistä

Sormet syyhysi päästä leikkelemään lohikäärmeitä heti kun Majapuun iso paketti kotiutui, mutta maltoin mieleni ja ompelin ensin merinot, niillä kun tuo käyttökausi on nyt:) Vihdoin oli sopiva hetki tarttua näihin neuloksiin ja sainkin nopeasti vision mitä halusin tehdä. Tässä tulos:)Malli on sekoitus ja väkerrys monesta eri kaavasta, raglanpaitaa ja -hupparia. Tuli hyvän mallinen hoikalle pojalle, tarpeeksi kapoinen ja pitkä. Kerrankin maltoin tehdä nyt sopivan kokoisen, vaikka kyllähän tästäkin kasvuvaraa löytyy, mutta maltillisemmin:)


Hupparin etuosa on turkoosi pohjaista lohikäärmeneulosta, tästä en aluksi edes tykännyt kun näytti kuvassa jotenkin hailakalta, mutta kun näin muiden bloggareiden tästä tekemiä vaatteita oli tätä kuitenkin saatava. Yhdistettynä hihoissa olevaan turkoosin palloneulokseen ja tavalliseen mustaan collegeen kankaasta tulee oikein kiva. 

Hupparin helmassa on kuminauha, jotenkin tähän ei sopinut resori ja olin onneksi leikannut niin reilun mittaisen ettei tarvinnutkaan jatkoa helmaan. Huppu on vuoritettu turkoosilla trikoolla, johon on kangasvärillä kirjoitettu GRÄYH! ilmaisemaan hupparin henkeä:) 

Takakappale ja huppu ovat mustaa collegea. Takana selässä on ruskeapohjaisesta neuloksesta lohikäärme. Pala on huoliteltu ensin saumurilla ja kiinnitetty sitten suoralla ompeleella saumuritikin keskireunasta eli reunat pääsevät kääntymään ylöspäin ja luovat näin kiva rosoisen fiiliksen. Hupussa on turkoosista ja limestä trikoosta tukikankaalla vahvistettuja kolmioita - miksi näitä lohikäärmeen selässä olevia "piikkejä" kutsutaan? - tuomassa lisää lohari henkeä. Kolmioita on kaikkiaan kahdeksan ja keskellä on muutama isompi.
Huppari oli jo tekovaiheessa kovin mieluinen pojalle, innoissaan tuli sovittelemaan kun pyysin ja olisi halunnut jo puolitekoisena päälle:)


Tohkeissaan oli kun sai aamulla heti hupparin päälle, äiti oli yöllä hurauttanut viimeiset saumat kasaan:)  Reippaasti lähti ulos esittelemään uutta hupparia:)


Pikaisesti räpsittiin kuvat, siinä oli niin äidillä kuin pojallakin kylmä, reilut kymmenen astetta pakkasen puolella. Sitten äkkiä takaisin sisään lämmittelemään ja huppari oli päällä lähes koko päivän, syömisen ajaksi onneksi malttoi riisua:)

Toteutuksessa on jo palloneuloksista huppari itsellekin, muutamia juttuja vailla valmiina. Pienemmän pojan huppari hakee vielä muotoaan, tällä kertaa kun yllättäen halusinkin pojille erilaiset hupparit:)

6 kommenttia:

 1. Hurjan hienosti tässä yhdistetty eri kankaita ja ideoitu muutenkin upea huppari! En yhtään ihmettele että poikasi tykkää, kyllä tykättäis meilläkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Lohikäärmeet on kivoja näin aikuisenkin silmään:)

   Poista
 2. Ihan mielettömän upea huppari ja ihana nähdä noin innoissaan oleva hupparin käyttäjä (suloinen pikkumies)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Poika ainakin toistaiseksi ollut innoissaan jokaisesta saamastaan vaatteesta, mutta tämä veti kyllä voiton kaikista:)

   Poista
 3. Tosi mahtava! Hyvin keksitty yhdistää noi tolleen. Tykkään!

  VastaaPoista