keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Neulan alta: Viimeiset merinoiset

Merinoista valmistetuista on vielä bloggaamatta jo ennen joulua valmistunut neuletakki ja kintaat. Takki on ollut kovassa käytössä, on ihanan lämmin ja pehmeä vetää kotosalla ylle. Olen niin vilukissa että läpi talven - ja välillä kesälläkin..- saa olla joku huppari tai takki päällä ja villasukat jalassa:)

Malli: Takki City/Casual Cardi OB 5/12, kintaat Made by Pitsin ohjeella
Kangas: Sydän merinovillaneulos Pehemia, tähti merinovillaneulos ja musta merinovillajoustofrotee Majapuu, vetoketju paikallisesta


Jo aiemmin nähty sydän merino pipo oli tehty jämäpalasta tämän neuletakin leikkuun jälkeen. Mallina taas samainen OB:sta, josta on nähty jo useampi versio. Leikkasin takista juuri niin pitkän kun sain metrin pätkästä kun hihat veivät osan ja olin hämmästynyt kuinka riittoisa tuo metrin pätkäo oli! Vaikutuksensa oli kyllä silläkin, että malli on raglanhihainen. Ja itseasiassa olisin saanut tästä vieläkin pidemmän, koska tämä olisi saanut olla paaaaljon kapeampi ja hihatkin olisi voinut leikata muutaman sentin lyhyemmät. Noh, mahtuupahan allekin vaatetta:)


Kauluksessa on takana sauma, koska en enää saanut leikattua yhtenäistä. Mallin mukaan kauluksen reuna olisi vain käännetty, mutta tuli mielestäni siistimpi kun on kaksikertainen. Kaulus olisi saanut olla hieman kapeampi, ei pysy nyt kunnolla ylhäällä. On kyllä mukavan tuntuinen näin, mutta ei näytä yhtä hyvältä.. Hihansuissa on joustofroteemerinoa resorina ja helma on vain käännetty. Vetoketjukin oli hiukan turhan pitkä ja ylimääräinen on käännetty nurjalle, oli taas pakko saada heti valmiiksi etten jaksanut odottaa ja hakea sopivan mittaista ketjua:)

Takin ja pipon jäljiltä jäi neulosta vieläkin pienet palat jäljelle ja niistä päätin tehdä itselleni kintaat. Ihan kokonaan ei neulos riittänyt, joten tein kämmenen alapuolen yläosan tähtineuloksesta - jota oli sitäkin vain pienet palat jäljelllä -. Vuorena ja resorina on joustofroteemerinoa. Kintaista tuli pikkuisen reilut, menee näinkin mutta jos teen vielä lisää näitä niin ensi kerralla kavennan kämmen osaa:)

1 kommentti:

  1. mahtis hanskat! ja kiva nähdä tuolla kaavalla tehty takki villaneuloksesta, koska itse sitä samaa kaavaa meinannut samaan kankaaseen (njoo, tosin tähtiin...) käyttää! hieno takki se on!

    VastaaPoista