keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Puikoilta: Lämpöistä alpakkaa


Malli: Oma
Lanka: Novita Luxus Alpaca

Ihastuin alpakka langan pehmeyteen ja halusin siitä neuletakin, lanka oli vain niin hintavaa että aloin ostella keriä pikku hiljaa jemmaan. Sain jo toissa jouluna äidiltä loput tarvitsemani kerät neuletakkia varten ja pääsin aloittamaan suunnittelun. Takki valmistui ensimmäisen kerran jo elokuussa, mutta pääntie oli aivan liian suuri ja takki jäikin odottelemaan korjausta. Purkaminen ei ole se lemppari juttu, joten takki sai odotella tovin sitä korjausta:) Joulukuussa otin itseäni niskasta kiinni ja korjasin takin, eipä siinä niin suuri työ edes ollut:) Purin pääntien joustimen pois, kavensin viimeisellä kierroksella noin 40s ja neuloin joustimen uusiksi, nyt pääntiestä tuli oikein passelin kokoinen:)


Pohjavärinä takissa on ruskea (=kaarna) ja kaarrokkeen kuviossa valkoista, beigeä, vaalean- ja tummanharmaata. Palmikoihin ja kaarrokkeen kirjoneuleeseen hain inspiraatiota monista lehdistä ja malleista, en edes muista enää kaikkia mutta ainakin etuosan palmikot ovat jokin gootti/viikinki kuvio. Takissa on edessä kummallakin puolella samanlaiset palmikot, takana keskellä iso ja sivuilla pienet palmikot. Myös hihoissa on sivuilla kapeat palmikot, näkyvät ainakin hieman takaa otetussa kuvassa.

Takki on neulottu alhaalta ylöspäin pyörönä ja kainalon kohdalla liitetty mukaan erikseen pyörönä neulotut hihat eli siis tyypillinen kaarroke neuleen rakenne. Sen jälkeen ommeltu keskelle leikkaussilmukoihin kaksi tiheää tikkiä ompelukoneella, saksittu auki - oli muuten aika jännittävää leikata saksilla halki vaivalla neulottua vaatetta.. - ja neulottu etureunat. Lopuksi neulottu tuo pääntie odottamassa olleilla silmukoilla.


Suuritöinen ja tarkuutta vaativa projekti tämä oli, mutta lopputulos on sen arvoinen. Tämä on toivottavasti ajaton neuletakki:) Olin arvioinut langan kulutuksen niin paljon yläkanttiin, että lankoja jäi vielä ainakin toiseen neuletakkiin, joka on jo puikoilla:)

4 kommenttia:

 1. Onpa kaunis! Nättejä nuo pienet palmikot ja tuo yläosa, vau! Erityisen kivaa tässä on minusta se, ettei palmikot ala suoraan kuviosta :) Hienosti olet onnistunut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Tajusin kommenttisi luettuani etten ole ollenkaan kertonut neuleen rakennetta eli nyt sitäkin avattu hieman:) Pohdin pitkään haluanko palmikot kirjoneuleeseen asti vai jätänkö väliin tilaa, pelkäsin että pussittaa pahasti kun palmikko vetää aina neuletta kasaan. Onneksi uskalsin jättää tilaa, olisi ollut aivan liian ahdas jos olisivat olleet kiinni toisissaan:)

   Poista
 2. on sitten kaunis takki ja varmasti syyrtöinen :)
  minä tykkään kovasti !!
  Lähekkäin ollaan ,kun oot Forsassa. Minä oon Jokioisilla :)
  Oikein mukavaa vuodenalkua sinulle ja perheellesi..

  VastaaPoista