keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Neulan alta: Pojille merinoa päästä (melkein) varpaisiin

Ollut viime aikoina niin kiirettä; pyhiä, vieraita, vierailuja ja sairastelua, että ompelukonetta on tullut huristeltua harvakseltaan ja vielä harvemmin tartuttua kameraan. Nyt kuitenkin jotain valmistakin:)

Malli: Paita More Grey OB 4/11, housut ja pipo oma, kintaat sovellus Pitsin blogin ohjeesta
Kangas: Tähti merinovillaneulos ja mustavalkoraidallinen merinovillajoustofrotee Majapuu, musta merinovillajoustofrotee Pehemia

Suunnittelin jo merinoita ostoskoriin napsutellessani ompelevani pojillekin jotakin ja varasin metrin tähtineulosta siihen tarkoitukseen. Mietin ensin tekeväni yhden haalarin, kun pojat ovat niin samankokoisia niin sama haalari olisi sopinut kummallekin. Mutta sitten halusin samistella, jälleen kerran, halusin pojille samanlaiset vaatteet yhtä aikaa pidettäväksi. Tutkiskelin kuinka paljon merinovillajoustofroteeta oli jäljellä omien leggareitten jälkeen ja totesin raidallisen riittävän resoritarkoituksen lisäksi myös housuihin. Ja tässä on lopputulos:)


Housut leggarityylisenä - jotta mahtuvat paremmin ulkovaatteiden alle - raidallisesta merinovillajoustofroteesta. Vyötäröllä kuminauha ja lahkeissa mustasta vastaavasta resorit. Tein housuista juuri niin pitkät kuin jäljellä olevasta kankaasta vain sai, enemmänkin olisin voinut laittaa kasvuvaraa mutta toivotaan että mahtuu vielä ensi syksynäkin:) Paidassa tähti merinovillaneulosta ja mallina sama vanha tuttu OB:sta, hihoihin ja helmaan lisätty extraa käyttöiän pidentämiseksi kun nämä merinovillaneulokset venyvät kuitenkin paljon leveyssuunnassa. Hihoissa ja pääntiellä mustaa merinovillajoustofroteeta resorina.

Merinoista jäi vielä sen verran tilkkusia, että sain pojille tehtyä vielä pipot ja kintaat. Pipot ovat yksinkertaista merinovillaneulosta, reunassa hiukan kapeampi kaksinkertainen neulos eräänlaisena resorina. Kintaissa päälliosa neulosta, vuori ja ranteen resori merinovillajoustofroteeta. Kintaat on sovellettu Pitsin blogin naisen kintaista, ihan suoraan malli ei taipunut mm. peukola piti kaventaa ja vieläkin malli vaatii hiukan jatkokehittelyä, mutta kivat näistä silti tuli:)

 Pikkuveli ei oikein malttanut pysyä paikallaan ja karkasi heti kuvista:)

 Isoveli sen sijaan poseerasi mielellään, mutta ei halunnut hymyillä vaan kuvien piti olla vakavia:)


Tässä näkyvissä raidalliset merinovillajoustofrotee resorit hihoissa.

Ja saatiinhan siitä pikkuveljestäkin lopulta kuva:)

2 kommenttia:

 1. Miten nuo pojat on jo noin samankokoiset! :D
  Tosi söpöt nuo setit ja varmaan ihanan lämpimät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä!:D Isompi on vajaan 10cm pidempi, mutta siinä se kokoero onkin:D Ja kun isompi on tuommonen laiheliini niin se pituusero katoaa vaatteissa:)

   Poista