sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Näpertelyä: Nappeja, korulippaan tuunaus ja tuolin uusi elämä


Tämän viikonlopun teemana on ollut keskeneräisten juttujen edistäminen, näitä projekteja kun tuppaa olemaan ympäri kämppää ja kehittelen aina vain uutta, joten nyt ajattelin rykäistä muutamia juttuja valmiiksi tai ainakin eteenpäin :)

Ostin fimo massaa - jos nyt massa on oikea sana - jo viime vuoden Kädentaidot messuilta Tampereelta Sinellin kojusta ja teinkin heti satsin nappeja, jonka jälkeen avatut paketit jäivän muovipusseihin sullottuina hyllylle odottamaan inspistä. Tänään sunnuntain kunniaksi istuskelin sohvalla parantelemassa orastavaa flunssan poikasta Borgian ja Fringen voimalla näpertäen samalla nappeja. Olin jo hiukan pelännyt että massa on kuivahtanut oltuaan avattuna vuoden päivät, mutta hyvinhän nuo alkoivat muovautua hetken pyörittelyn jälkeen ja tässä on tulos. Vielä jäi hiukan pinkkiä ja pikkuriikkisen mustaa sekä avaamattomana on vielä vaaleanpunainen ja vaalea beige. Nuo sydämmet on niin ihania koristeita huovutettuihin tossuihin <3


Tämän korulippaan olen saanut syntymäpäivälahjaksi joskus -90 luvulla ja viime vuosina se on palvellut vielä pikkusiskoni käytössä. Nyt lipas oli päätymässä roskakasaan siskon huoneen siivous puuskassa. Olen kuitenkin aina tykännyt sen tilavuudesta, joten nappasin sen talteen mielessäni jalostaa sita hieman. Ihan alkuperäistä kuvaa en tajunnut ottaa, mutta vaihe kuvasta näkyy tuo kukkakuvio jota lippaassa oli niin sisällä kuin ulkona, kannen sisäpuolella oli aikanaan peili ja kehys kuvalle, peili oli jo aiemmin irronnut ja kehyksenkin nappasin pois.

Pitkään rasia lojui kaapissa odottamassa ideaa, kunnes sai Rautiasta löytyneestä tarjous tapetista ulkokuoren. Tämän jälkeen aloin innolla työstää sisustaa vanhasta sileästä mustasta samettisesta sohvatyynyn päällisestä - joka keräsi kaikki koiran karvat ja oli näin ollen joutunut kierrätyskasaan -, mutta jotenkin homma tökki ja lipas lojui taas kaapissa reilun vuoden päivät. Perjantaina päätin alkaa työstää lipasta lopulta valmiiksi - liittyen projektiini saada vaatehuoneeseen kaunis "kampauspöytä" nurkkaus. Samettien liimaus loppuun sisälle, mutta mitäs sitten laitetaan reunoihin kun sametti rispasi reunoista.. Pitkällisen tuumauksen jälkeen käytin valkoista kanttinauhaa ja pitsiä. Lopputulos on oikein kiva ja nyt korut mahtuvat kaikki samaan rasiaan, toivottavasti :D


Tämä tuoli valmistui jo hetki sitten, mutta sen kuvaaminen taasen on jäänyt. Tämä tuoli oli lapsuuden kodissani saunan pukuhuoneessa, jonne se oli päätynyt jo edellisen asukkaan jäljiltä. Ikää siis mahdoton arvioida, mutta ainakin yhtä paljoin kuin minulla :) Ihana persoonallinen tuoli jossa ei kaikki osatkaan ole ihan suorassa, mutta johon liittyy paljon muistoja ja on mielestäni kovin kaunis, joten halusin ehdottomasti elvyttää tuoli uuteen elämään.

Tuolissa oli alla vihreä ja päällä ruskea maali, kummatkin maalipinnat olivat mahdottoman kolhuisia. Ajatuksena oli ensin hioa tuoli ja sitten lakata tummanruskeaksi, mutta jouduin luovuttamaan kovan hionta urakan jälkeen kun kertakaikkiaan tuo vihreä maali oli painunut todella syvälle pehmeään puuhun. Lopulta tuoli sai sittenkin ylleen valkoisen maalin, mikä ei sekään ollut huono valinta, olen tykästynyt paljon valkoiseen vaikka ennen se oli kauhistus :)

Tuolin istuin osasta en huomannut ottaa ennen kuvaa - olen todella huono muistamaan ottaa noita ennen kuvia kun käyn niin innolla uuden projektin kimppuun.. -, mutta siinä oli päällimmäisenä ihan ohueksi kulunut vaalea kukkapuuvilla kangas joka oli jo pahasti repeyttynyt, sen alla taas oli punavihreää kummallista paksua neulosta. Revin puuvilla pois, tomutin neuloksen kunnolla ja kiinnitin yhdessä isän avustuksella Vallilan kelohonka - ompeluhuoneen verhoiksi muunnetusta pussilakanasetistä jäänyt tyynynliina - kangasta uudeksi päälliseksi. Tästä tuli mieluinen tuoli, palvelee toistaiseksi ompeluhuoneessa kunnes saan paremmin ompeluun soveltuvan tuolin ja siirtyy sitten vaatehuoneen "kampauspöytä" nurkkaukseen.

Muitakin projekteja tuli tehtyä viikonlopun aikana; maalasin eteisen seinät lastenhuoneen - mikä on muuten bloggaamatta..- seinistä jäänellää höyhenen valkoisella maalilla ja samalla siirtelin naulakoita seinillä hieman fiksummin. Ompeluksia tuli muutama valmiiksi, niidenkin osalta nyt menossa vanhat ensin valmiiksi, vielä yksi olisi kesken :) Ompeluista myöhemmin kuvia, valo loppui nyt kesken.. Puikkojakin heiluttelin, mutta niistä ei vielä tullut mitään valmiiksi asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti