tiistai 6. marraskuuta 2012

Puikoilta: Kummitytölle vaaleanpunaista lämmikettä

Kun itsellä on vain poikia, on suurin osa niin neuleista kuin ompeluksistakin värimaailmaltaan mustaa-sinistä-vihreää. Välillä tekisi kuitenkin mieli tehdä jotain suloista ja vaaleanpunaista, itsellekään ei kovin usein tule vaaleanpunaista tehtyä:) Kummityttö tarvitsi syksyyn ja talveen uuttaa villavaatetta, kummitäti näki siis tilaisuuden vaaleanpunaiselle langalle:)

Malli: perus lapanen ja panda oma
Lanka: Novita Seitsemänveljestä

Peruslapaset ja ensimmäistä kertaa kokeilin tehdä kuvion silmukoita jäljentämällä. Jotenkin jäi häiritsemään kun silmukoiden lomasta paistaa hiukan vaaleanpunainen pohjaväri, mies ja kummitytön äiti eivät huomanneet mitään, mutta minä huomasin. Täytyy sanoa, että kirjoneuleena tehdyistä tulee jotenkin siistimmät, mutta sitten olisi pitänyt tehdä muutakin kuviota lapasiin kämmenpuolille. Pandaa piirtelin tovin ruutupaperille, tila kun oli aika rajallinen. Kummityttö tunnisti heti pandaksi, eiköhän tähän sitten jotakin pandamaisuutta ole vangittuna:)

Malli: Housut ja paita oma, kuvio Novitan mallista
Lanka: Novita Nalle

Jo viime syksynä oli puhetta villahaalarin teosta, mutta se sitten unohtui kaikessa tohinassa kun kuopuskin syntyi. Tänä syksynä aloitin jo ajoissa suunnittelemaan haalaria ja kävikin niin että haalari muuttui housuiksi sekä paidaksi, niitä kun pystyy käyttämään myös erikseen. Koko on suunnilleen 98cm, hihojen ja lahkeiden suissa on pitkät joustimet, jotka ovat nyt alkuun taitettuina. Malli kuvissa on isompi poika, joka on asun käyttäjää neljä kuukautta nuorempi ja jonkin verran pienempi, mallikuvion joustaminen antaa asulle pitkän käyttöiän. Toivottavasti vain lanka kestää hyvänä, näissä Novitan langoissa kun on ollut hieman ongelmaa kun nyppyyntyvät rumiksi nopeasti käytössä. Harmittaa nähdä iso vaiva, jos lopputulos ei ole kestävä langan laadun takia:/ Tästä tuli kuitenkin mieluinen setti, niin minulle, kummitytölle kuin kummitytön äidillekin:) Ja nyt taas harmaiden ja mustien lankojen kimppuun, tekemään omille pojille talvivarusteita;)


Pojan oli pakko saada kuvaan päähän lime tähtipipo, ei soinnu niin yhtään tuohon vaaleanpunaiseen, taisi olla vain tasapainottamassa kokonaisuutta kun äiti pakottaa poseeraamaan tyttövaatteissa:D


1 kommentti: