torstai 8. marraskuuta 2012

Neulan alta: Korvallisia hattuja lapsille talveksi


Malli: Alkuperäinen Burdasta, malli jolla tämän postauksen hattu on tehty, mutta muokattu rajusti
Kangas: Musta fleece Eurokangas, musta trikoo kaapin kätköistä

Tein jo aikaisemmin koeversion tästä hatusta, jonka mallin löysin kirjastosta lainaamastani englanninkielisestä Burdasta. No sehän oli aivan liian iso ja lapsen päähän täysin väärän mallinen, jäi takaa liian ylös niin että niska jäi paljaaksi ja muutenkaan ei oikein istunut. Muokkasin rajusti kaavaa ja seuraavasta versiosta tuli jo liian pieni. Kolmas hattu onnistuikin lopulta hyvin; nyt niska on suojassa, hattu myötäilee hyvin päätä ja edestä läpät menevät sopivasti leuan alle. Läppiin lisäsin myös nuo nepparit, alkuperäisessä ei ollut kiinnitystä, mutta pysyy paremmin vauhdikkaiden muksujen päässä kun on jollakin kiinni. Korvia pienensin ja paikkaan siirsin muokkausten vuoksi, ovat nyt oikein passelit hattuun.

Koville pakkasille voisi tehdä vielä lämpimämmän version; fleeceä alle, väliin mahdollisesti jotain tuulta pitävää ja päälle villaneulosta tai teddyä:)Isompi poika toimii mallina, pienempi oli sopivasti päiväunilla. Poika onnistui ilmeellään jatkamaan loistavasti hatun fiilistä:D Ja huomasimpa vasta kuvaamisen jälkeen, että lounas näyttää kulkeneen pojan suuhun paidan kautta:D

Kyllä huomaa, että ollaan syksyssä ja lähtestytään vuoden pimeintä aikaa. Eilen jo iltapäivästä meinasi valo loppua kesken.. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti