maanantai 26. marraskuuta 2012

Remppaa: Lastenhuoneen uusi ilme ja pikkuveljen muutto

Lastenhuone on ollut jo hetken valmiina, eilen tajusin etten olekaan esitellyt sitä täällä:) Otin mielestäni vanhastakin ilmeestä kuvan, mutta en vaan löytänyt sitä mistään eli taaskaan ei näe sitä ennen-jälkeen vertailua:/


Tiivistettynä ideana oli saada huoneesta kivemman näköinen, käytännöllisempi ja muuttaa samalla ompeluhuoneessa nukkunut pikkuveli samaan huoneeseen isomman kanssa. Ja tässä on lopputulos.

Huoneen seinät olivat aiemmin valkoista hieman kuvoita tapettia ja ylälistat punaruskeat. Maalasin yhden huoneen seinustan ja nurkan siniseksi (en muista enää sävyä..), loput seinät ja ylälistat höyhenen valkoisella. Ikkunassa olleet tummansiniset Ikean kissaverhot vaihtuivat Jyskistä ostetusta sinisestä pöllökankaasta ommelluiksi.

Huoneessa oli aiemmin kaksi pyökinväristä peruskirjahyllykköä, jotka eivät oikein sopineet lelujen ja lastenkirjojen säilyytämiseen. Löysin tori.fi:stä samalta paikkakunnalta valkoisen ison Ikean tilanjakaja tyyppisen hyllystön, josta löytyy keskeltä tila telkkarille. Tähän hyllyyn sai näppärästi tavarat järjestykseen ja jossakin vaiheessa hankittavaa telkkariakin varten on nyt tila, toistaiseksi siinä asustaan isomman pojan apiankokoelma:) Huoneessa oli aiemmin vain yksi lasten sänky, nyt niitä onkin jo kolme tai neljä riippuen laskentatavasta:) Kunnostin anoppilasta vanhan vaaleanpunaisen kerrossängyn pojille; hioin ja maalasin valkoiseksi. Isompi poika muutti jo alapetiin nukkumaan ja yläkerrassa majailee pehmolelut. Pienempi nukkuu vielä tovin pinnasängyssä, siirtyy siitä sitten lastensänkyyn, joilloin saadaan lisätilaa pinnasängyn lähtiessä huoneesta. Myöhemmin isompi siirtyy kerrosängyn yläpetiin nukkumaan ja pienempi alapetiin ja taas tulee lisää tilaa kun saadaan yksi sänky pois:) Kerrossängyn patjaksi kierrätettiin iso vieraspatja - oli ihan mahdoton säilytettävä-, joka pilkottiin sopivan kokoiseksi.

Vieraspatjan puutetta paikkaamaan hankin tummansinisen Ikean levitettävän sohvan, tämäkin käytettynä tori.fi:n kautta viereiseltä paikkakunnalta. Sohvatyynyn päällisistä vihreät Tiimarin alesta aikaa sitten ja turkoosi Jyskistä tarjouksella.

Suhteellisen edullisesti päästiin tämän rempan kanssa; seinien maalit, kerrossängyn maali, sohva, hyllystö, verhokangas ja sohvatyynyt yhteensä hieman reilu 200e. Ja lopputulos miellytti niin äitiä kuin poikia:)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti