lauantai 1. joulukuuta 2012

Neulan alta: Lämpöisiä talvihattuja lumen tulon kunniaksi ja perus jumpsuit

Kangas: Villaneulos Eurokankaasta palalaarista ja fleece rullalta, ulkoilukangas paikallisesta

Eilen illalla hurautin lumen tulon kunniaksi lämpöiset hatut pojille, jälleen kerran kaksosfiilis kun tein kaksi tismalleen samanlaista samankokoista hattua :) Malli se sama jolla jo aikaisemmin tein trikoo vuoritetut fleecehatut, alkaa kyllä olla jo aika erinäköinen kuin esikuvansa.. Näissä jatkoin vielä hiukan niskaa ja tein reilummilla saumanvaroilla kun materiaalit ovat paksumpia. Hiukan reilut tuli, varsinkin pienemmälle, mutta hyvin pysyy silti päässä :) Päällinen Eurokankaan palalaarista löytynyt palanen villaneulosta - harvinaisen paksua ja jämäkkää -, vuorena fleeceä ja välissä korvien kohdalla ulkoilukangasta tuulisuojana. Leuanalta kiinnitys ompelemalla kiinnitettävällä nepparilla, pitäisi varmaan ostaa niitä oikeita neppareita.. Lämpöiset hatut tuli, näillä pitäisi pysyä pienten päät lämpöisenä pakkasessa:)


Malli: OB 4/12 Jumpsuit
Kangas: Musta college, oranssi resori ja oranssi vetoketju paikallisesta, oranssi trikoo hamstereista

Sillä samaisella OB:n mallilla jälleen kerran jumpsuit, meinaa jo alkaa tökkiä tämä malli, sen verran monta haalaria tehty.. Tämä haalari makasi ompeluhuoneen korissa tovin odottamassa resorikantteja vetoketjun ja hupun reunaan. Aina tuli jotain "muuta" tekemistä, lopulta päätin viime viikonloppuna tehdä loppuun keskeneräiset ennen uusien aloitusta ettei niitä keräänny enempää ja tämä oli viimeinen. Haalari on kokoa 98cm pidennetyillä hihoilla ja lahkeilla sekä pitkillä resoreilla. Nyt on riittävästi kokoa isommallekin pojalle ja pääsevät nyt sitten samistelemaan samanlaisissa jumppiksissa:) Tässä haalarissa laitoin vetoketjun alkamaan hiukan ylempää, pikkuisen jo hupun puolelta, kun aiemmissa on häirinnyt kun putoavat niin alas hartioille, tästä tulikin paljon parempi näin.


6 kommenttia:

 1. Ihanat hatut! :)
  Mulla on ollut jo jonkin aikaa harkinnassa tuo jumpsuit, koskahan sais aikaseks..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo jumpsuit on ihan kiva malli, hiukan ehkä turhan leveä. Suosittelen testaamaan ja on suhteellisen nopea tehdäkin:) Tämä oli jo kuudes tekemäni haalari tällä mallilla:D

   Poista
 2. Tosi kivat hatut. Pitäisikin ommella nuorimmalle myssy ja ottaa tuo jumpsuit uudelleen paininjalan alle. Minä en saa tuota vetoketjua ommeltua niin ettei se kupruile. Upeasti onnistuneet ompelukset sinulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla meni ensimmäisessä jumppiksessa kanssa vetoketju kuprulle, johtui liian lörpöstä resorista.. En nyt muista kuinka pitkä tuo vetoketjusivu oli tuossa haalarissa, mutta muistaakseni resori oli noin 38cm. Tuolla pituudella tulee sellainen, että ennen vetoketjun kiinnitystä vetää jopa hieman kurttuun haalaria, mutta vetoketjun kiinnityksen jälkeen suoristuu. Vetoketjua en nuppineulaa paikoilleen vaan annan koneen vetää haalaria ja vetoketjua omaan tahtiinsa, pidän vain oikeassa asemassa toisiinsa nähden. Toisen puolen aloitan ompelun alhaalta samasta kohdasta vetoketjua kuin toinen puoli päättyy ja puolessa välissä tarkistan että menee samaan kohtaan yläreunassa. Alaosan eli muutama sentti vetoketjun sivua ja pohjan ompelen vasta lopuksi:)

   Poista
 3. Veikeät nuo hatut. Ja ihan mahtava väriyhdistelmä tuossa jumpsuitissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta on yksi lemppareistani, mutta on jotenkin turhan kova ilman jotain piristettä, varsinkin lapselle:) Oranssi on ollut tämän syksyn uusi ihastus:)

   Poista