keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Neulan alta: Raidallista yöksi

Malli: Paita More Grey OB 4/11 ja housut Saimi OB 1/09
Kangas: Kaikki materiaalit kankaskaapin kätköistä

Pojilla alkoi olemaan pulaa yöpuvuista, pienempi on auttamattomasti kasvanut vanhoista ulos eikä niitä isompia ole montaa. Näitä kaksiosaisia oli pojilla yhteensä kolme ja haalareita muutama päälle, mutta en vain tykkää pukea niitä haalareita näille villikoille. Isomman pojan on myös helpompi mennä itsenäisesti pissalle, kun voi vaan laskea housut koko haalarin riisumisen sijaan. Päätin kerrankin kaivaa kangaskaapista kankaat uusien tilaamisen sijaan - ei varmaan mitenkään liity Majapuulta tulossa olevaan jättipakettiin..-, jotakin sellaista mikä aina ohitetaan kangasta valitessa, jotakin joka on maannut kaapissa ja useamman hetken, jotakin joka ei sytytä ensi näkemällä. Vihreä ei sitten ole yhtään minun juttu, limen vihreää lukuunottamatta, joten nämä kankaat eivät sen vuoksi oikein houkutelleet. Päätin kuitenkin, että joskus nämäkin on käytettävä ja yöpukua en joudu katselemaan koko päivää:D Siitä se ajatus sitten lähti:)

Testasin puvussa kahta minulle uutta kaavaa, mutta joilla tehtyjä vaatteita olen nähnyt paljon; OB:n More Grey ja Saimi. Kumpainenkin mainioita malleja ja pääsevät vakiokäyttöön. Raglahihainen paita istuu paremmin ja housut ilman sivusaumoja on nopeat ommella sekä mukavat nukkua:) Paidan pääntielle ompelin resorin tällä kertaa vain saumurilla, halusin että on mahdollisimman mukava enkä siksi halunnut tehdä paksua kanttausta. Tällä tavalla resorista tuli paljon joustavampi ja mukavempi pukea lapsellekin. Näyttäisiköhän liian yöpaitamaiselta muissakin paidoissa, kun vetää kuitenkin hiukan pussille paitaa? Jotakin ilmettä halusin puvulle ja siksi valitsin yksivärisen ja raidallisen kankaan sekä eri väriset resorit tehosteiksi. Paidan etukappale näytti jotenkin tylsältä, joten siihen lisäsin vielä vinoon leikatun taskun. Tasku ja raidallinen lahje tosin olisivat voineet olla eripuolilla..


Saapa sitä näköjään niistä ei niin kivoista kankaista kivoja vaatteita tehtyä, jos ei ota huomioon sitä että nämä ovat silti vihreitä, yök:D Pahoittelut huonoista kuvista, piti napsaista äkkiä lastenhuoneessa, kun yöpuku oli heti valmistuttuaan menossa käyttöön:) 

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Jotain piristystä piti keksiä tylsiin kankaisiin:D Samalla ajatuksella valmistui myös lisää yöasuja:)

      Poista