sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Puikoilta ja koukulta: Neuletakkia ja virkattua mekkoa

Edellisestä bloggauksesta vierähtänyt viikko, valmistuneita on tullut mutta en vain ole ehtinyt kirjoittelemaan niistä:) Puretaanpas sitten hieman valmistuneita, aloitetaan näistä jo syksyllä valmistuneista jotka luulin bloganneeni, mutta näin ei sitten ollutkaan:)

Malli: Oma
Lanka: Novita Tennesee

Kesällä aloin haluamaan virkattua mekkoa, kun mieluista mallia ei löynyt aloin vain virkkaamaan. Mielessä oli mustaa ja jotankin reiällistä. Sovituskuvia ei tullut napattua silloin syksyllä kun valmistui ja nyt en tarkene hyppiä mekossa kuvattavana:D Ensin on virkattu yläosa; "kupit" kiinteillä silmukoilla, sitten kiinteitä silmukoita ja pylväitä vuorokerroksin, tästä on jatkettu sitten suoraan helmaan. Helma on virkattu aaltoilevasti, ala- ja keskiosassa niin että syntyy pieniä reikiä, lantion kohdalta taas ilman reikiä ettei peppu vilku:D Helmaosa levenee alas helman reunaa kohden. Ei ehtinyt vielä viime kesälle käyttöön, josko ensi kesänä sitten?:)


Malli: Moda 3/11 muokattuna
Lanka: Drops Muskat

Ostin kirpparilta muutaman kerän puuvillaa, Dropsin Muskattia turkoosina, ihastuin langan pehmeyteen ja kiiltoon! Virkkasin langasta isommalle pojalle lätsän ja totesin vielä miellyttäväksi työstää, joten halusin itsellekin siitä jotain:) Lila oli väriltään niin ihana, joten sitä piti saada, mutta mitäs siitä tulisi? Päädyin neulomaan pitsineuletakin, Modan mallia hiukan muokkasin pidentämällä helmaa ja hihoja. Ja on mukava päällä:) Tästäkään ei löytynyt sovituskuvaa:/

2 kommenttia:

  1. liityin lukijaksi. Luin vaikka kuinka monta sivua. Ihania juttuja olet saanut aikaiseksi. Tuo virkattu tunika on ihana <3.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa!:) Kiitos, jotakin on kokoajan vaiheessa ja ideoita olisi enemmäkin jos olisi vain aikaa toteuttaa ne kaikki;)

      Poista