maanantai 17. joulukuuta 2012

Neulan alta: Merinovillaa melkein päästä varpaisiin


Malli: Mekko City/Casual Cardi OB 5/12 muokattuna ja leggarit taasen Treviso OB 2/11
Kangas: Tähti merinovillaneulos ja mustavalko raidallinen merinovillajoustofrotee Majapuu, sydän merinovillaneulos Pehemia

Näitä merinovilloja kyttäsin tarkasti Majapuulta ja heti kun ne tulivat verkkokauppaan tilattaviksi oli napsuteltava kylmä hiki otsalla:) Ensimmäiseen tilaukseen napsutin vain metrin tähteä - ruskea pohjaisen loharin lisäksi -, mutta myöhemmin oli saatava lisää:) Sydänneulos ehti loppua, joten sitä tilasin metrin Pehemiasta, tähtineulosta ehdin vielä tilaaman toisen metrin Majapuulta ennen kuin loppui. Merinovillajoustofroteen taas tilasin vasta viimeisessä lisäyksessä Majapuulla odottavaan tilaukseen, kun olin jo testannut aiemmin tekemiäni mustia joustofroteisia leggareita. Näitä merinovilloja täytyy saada ensi talvena lisää!:D

Mekon pohjakaavana käytin samaa OB:n Casual/City Cardia, jolla tein aikaisemmin velourista tunikahupparin. Etuosa leikattu taitteelta, helmaa jatkettu mekon pituuteen, pääntietä muokattu ja leikattu ilman saumanvaroja. Meinasin ensin tehdä tunikan, mutta metrin pätkästä olisi jäänyt niin turha hukkapätkä käyttämättä, että päätin tehdä niin pitkän kuin metristä tulee. Tästä kyllä tosiaan tuli mekko, mutta on niin pehmoinen ja lämmin<3 Ja jos tuo pituus alkaa häiritsemään, niin saahan sen sitten lyhennettyä ja helmasta tehtyä vaikka pari pipoa:) Hihansuissa valkomusta raidallista merinovillajoustofroteeta resorina ja pääntiellä mustaa.

Tein aikaisemmin Pehemiasta ostetusta mustasta merinovillajoustofroteesta leggarit ja totesin ne niin huipuiksi, että niitä piti saada toiset. Vierastin aluksi mustavalko raidallista kangasta, jonka vuoksi tilasin tuota yksiväristä, mutta näistähän tuli aivan mahtavat! Tämän mekon kanssa eivät oikein pääse oikeuteen, mutta yksivärisen mustan tai punaisen parina ovat mielettömät:) Ja ennenkaikkea: lämpöiset ja mukavat päällä:) Mallia muokkasin sen verran, että kavensin lahkeita muutaman sentin ja lisäsin pituutta lahkeisiin samaten muutaman sentin, helpompi tunkea villasukkiin:)

Sydänneuloksesta yksinkertainen ruttupipo, ihan vähän kutitteli otsaa kun oli kauppareissulla päässä. Saas nähdä miten käy, kun meinaa kaikki villat kutittaa pipoina, esim. Novitan Seiskaveikasta tehdyt tai vastaavasti Crystalissa paljetit.. Novitan Purosta neulottu on tähän asti ollut luottopipo, joka ei kutita mutta hiukan ohkaisempi olisi kauppareissuilla ja autoillessa passeli. Pipo on itseasiassa jämäpaloista tehty, itse vaate tuosta metristä on vielä hiukan kesken:)


2 kommenttia:

  1. Aivan huikean ihana setti! Harmittaa, että jäin ilman tähtiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo merinot meni kyllä todella nopeasti! Mutta ne turkoosit lohikäärmeet meni vielä nopeammin:D

      Poista