tiistai 25. joulukuuta 2012

Neulan alta ja puikoilta: Joululahjoja osa 1

Viime viikko on mennyt tehokkaasti joulua valmistellessa; siivoilua, leipomista, kaupassa käyntiä, lahjojen paketointia sekä niiden viime tinkaan jätettyjen valmistusta:) Nyt on sitten joulu vietetty ja maha pullollaan herkkuja, joten nyt on hyvää aikaa blogata joululahjat:)

Malli: Silmämääräisesti sopivan kokoinen suorakulmio
Kangas: Omenapuuvilla Ellos

Ompelin satsin keittiöpyyhkeitä omppu puuvillasta sarjatyönä, tylsäähän tuo taitteiden teko ja suoran ompeleminen on, mutta äkkiä nämä valmistuivat. Kaikkiin ompelin samasta puuvillasta ripustuslenkin taitteen väliin. Näitä meni  äidin pakettiin kaksi - johon meni myös kaksi sienipuuvillaista, en ehtinyt kuvaamaan niitä, mutta kuvaa tulee kunhan saa omani valmiiksi -, anopin pakettiin kaksi, itselleni jätin kaksi ja muutama on vielä kaapissa lahjavarana.


Malli: Facebookin OE -ryhmästä
Kangas: Päällinen vanhaa puuvillaa jemmoista, vuoren fleece vanhasta peitosta ja pohjassa vanhaa mokkaista sohvatyynyn päällistä

Anopin pakettiin surautin tossut, päällinen on puuvillaa ja sisäosa kaksinkertaista fleeceä. Pohjassa mokkaa, etteivät olisi niin liukkaat. Kivan näköiset ja malliset tossut, olivat mukavat jalassakin. Ainut miinus etten kiireessä ehtinyt litistää saumanvaroja vuoresta ja tuntuivat hiukan vaikka kuinka asetteli, toivottavasti muokkaantuvat käytössä, tosin nämä olivat minulle hiukan pienet kun käyttäjällä on pienempi jalka, voi olla ettei tunnu samalla tavalla.. Jokatapauksessa tämmöiset pitää tehdä itsellekin:)Malli: Perus sukka (oma)
Lanka: Novita seitsemän veljestä

Appiukolle muuten ihan perus villasukat, jalkaterän päälliosa helmineuletta, inhoa neuloa isoja miesten sukkia sileänä ja yksivärisenä..Tässä vielä kokonaisuudessaan anoppilaan lähtenyt paketti. Näiden kanssa meinasi tulla hiukan kiire, kun en tietänyt etukäteen koska mies oli poikien kanssa menossa siivousevakkoon kyläilemään. Illalla tikutin kovaa vauhtia toisen sukan jalkaterän loppuun, päättelin  langat, siirryin ompeluhuoneeseen, valitsin kankaat tossuihin, leikkelin kankaat ja ompelin - sekä purin - tossut. Ja nukkumaan klo 3:D Mutta valmisti tuli:)

4 kommenttia: