sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Neulan alta: Tonttumiehen pukineet


Malli: Jumpsuit Ottobre 4/12 muokattuna ja tottulakki oma
Kangas: Punainen velour Pompula, valkoinen resori Kankainen ja vetoketju omasta jemmasta

Tänä vuonna olin ajoissa liikkeellä ja ompelin isommalle pojalle tonttupuvun, pienemmälle periytyykin isoveljen viime vuotinen. Mallina haalarissa on tuttu jumpsuit huputtomana ja vetoketju keskellä. Unohdin kokonaan muokata kaula-aukkoa ja tietenkin se oli aivan liian suuri. Ompelin hiukan raglasaumoista sisään ja kuristin lopun resorilla, pikkuisen pussittaa mutta eipä tuo haittane kun kysymys on tottupuvusta. Vetoketju jäi yläosasta hieman liian alas, johtuen siitä kun jouduin purkamaan ensimmäisen pääntien kanttauksen, en vain enää jaksanut alkaa purkamaan vetokejua, kun resorikin loppui ja pelkäsin rikkovani sen purkaessa. Eiköhän tämä näinkin kelpaa korttikuviin ja aatto-illan viettoon :) Tottuhatun malli on oma.

Kankaana haalarissa on ihana retrovelour, pehmoista ja tukevaa sekä ihanan väristä. Oli pakko saksia tästä jo itsellekin jouluinen tunikamekko:) Resorit paikallisesta ja osasin sitten ostaa justiinsa jämptin pätkän, onneksi sentään riitti:) Vetoketju oli avomallia ja hieman turhan pitkä, kuitenkin lyhin valkoinen laatikossa, joten se pätkittiin tähän sopivaksi.

Tulevaisuuden miesmalli?:D Kumma juttu, että aina välillä tämä uhmis ei halua missään nimessä kuvattavaksi ja sitten taas välillä - niinkuin tänään - poseerasi aivan innoissaan kameralle:)

Tonttua eestä ja takaa, tonttua touhuamassa. Kovin tuntui olevan mieluinen puku ja niistä tontuista sekä pukista puhutaan päivittäin:) Koskahan sitä pistäisi joulukortin kuvaus studion tänne kotiin pystyyn?:)

1 kommentti:

  1. Hieno pieni tonttu! Hauska idea käyttää jumpsuitin ohjetta tähän.

    VastaaPoista