maanantai 12. marraskuuta 2012

Neulan alta: Mamman bilevaatteetMalli: mekko SK 5-6/12 muokattuna ja kietaisupaita OB 2/11 (Vizenza)
Kangas: kaikki kankaat kaapin kätköistä

Tässä on tämän mamman 25v synttäreiden juhlintaan valmistettu asu. Vaatteet olivat siis jo käytössä toissa viikonloppuna, mutta en ehtinyt sillon ottamaan kuvaa, kun oli niin kova kiire lähteä heti kun sain nämä valmiiksi. Leikkelin nämä perjantai yönä ja ompelin lauantai aamuna. Olen odottanut josko mies ehtisi joskus valoisalla kuvata nämä päälläni, mutta nyt annoin periksi ja kuvasin vain vaatteet. 

Mekko on SK:n kaavalla, kaava oli alkuperäisesti yksiolkaimiseen mekkoon. Muokkasin kummallekin puolelle olkaimet ja suurensin kaula-aukkoa. Jostain syystä valitsen aina aivan liian isoja kokoja ja joudun sitten pienentämään puolivalmista vaatetta reilusti. Laihduin siis raskauksien aikana ja jälkeen todella paljon, nykyään kokoluokka on jotain aivan muuta kun ennen, eikä sitä oikein tajua noita vaatteita ommellessa:) Mekon kangas on kaapin kätköistä jotakin todella todella vanhaa velourmaista trikoota, muistelin että äiti ompeli minulle tästä tunikan johonkin ala-asteen juhlaan eli ikää kankaalla on sellaiset 15 vuotta:D Vieläkin jäi pieni pätkä, mitähän siitä keksisi..

Kietaisupaita taas on OB:n kaavalla ja siihen lisätty hihoihin hiukan pituutta. En kantannut reunoja vaan käänsin ja ompelin kaksoisneulalla - alkuperäinen oli tehty jostakin pellavakankaasta - ja solmimisnauhat tein hiukan lyhyemmät sekä kiinnitin eri tavalla. Tämänkin kangas on kaapista, alkuperästä ei muistikuvaa. Paita näyttää tässä kuvassa todella tylsältä, mutta on päällä kivan näköinen ja vielä kivemman tuntuinen. Näitä pitää saada lisää eri värisinä:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti